sâmbătă, 29 noiembrie 2008

Rajasthan, episodul 2 : Jodhpur

Azi dimineata, pe la 8, am plecat cu autocarul din Udaipur cu destinatia Jodhpur. Au fost 6 ore obositoare, intr-un autocar aglomerat. Dar lururile mai interesante se petreceau in exterior. Peisajul se schimba de la o ora, la alta. Devenea din ce-m ce mai desertic. Din cand in cand, la orizont, dealuri mici, dar stancoase, ne atrageau atentia cu formele lor ciudate. Satele pareau mai degraba dintr-o tara araba decat din India verde, plina de vegetatie, pe care o vazuseram pana acum.
Pe la ora 2, la pranz, am ajuns in Jodhpur. Ne-am urcat in trei ricse, am trecut pe la gara, ne-am lasat bagajele, iar apoi am pornit spre cel mai interesant loc din oras: fortul gigantic care troneaza in varful unui munte stancos inconjurat din toate partile de casute albastre. Asta-i motivul pentru care Jodhpur e supranumit "Blue City".

Dar sa revenim la fort. Discutam cu Grasel ca daca ar fi fost construit in Europa, cu siguranta s-ar fi bucurat de cel putin aceeasi notorietate ca Tour Eiffel sau Sagrada Familia. Am uitat cablul de la aparatul foto si nu pot posta acum poze asa ca trebuie sa ma credeti pe cuvant sau sa dati un search pe google images.

In seara asta, la ora 11, avem tren spre Jaisalmer, un mic oras in mijlocul desertului unde vom poposi trei zile. Pana atunci mai petrecem cateva ore pe stradutele pline de negustori pitoresti si ricse galagioase ale Jodhpurului.

Niciun comentariu: