duminică, 30 noiembrie 2008

Svastica




Nu, indienii nu sunt fascisti. Fascistii au preluat de-aici acest celebru simbol. In cultura hindusa, svastica e un semn sacru. Ca sa le aduca noroc, oamenii si-o deseneaza pe casa sau pe gard.

3 comentarii:

Mara spunea...

Citind toate post-urile voastre, combinate, retusate... ar iesi o super carte de calatorie si introducere pentru neinitiati in minunata lume indiana, pe care multi o descoperim prin voi... Simt ca v-ati intors in timp in aceasta tara, atat de diferita de a noastra, dar cu care avem cateva particularitati... si voi le simtiti cel mai bine chiar pe pielea voastra.... Mircea pe papilele gustative.... Take care!!!

Anonim spunea...

ciudat...un european care nu s-a informat poate sa inteleaga totul pe dos si sa-si faca alta parere despre lumea din india

Ciprian Balan spunea...

The swastika or swastika (from Sanskrit स्वास्तिक, transliterated in svāstika) is an equilateral cross with arms bent at right angles. It was used as a symbol, generally with meanings or luck wishes from many cultures since the Neolithic, and is still a sacred symbol in some religions such as' Hinduism Buddhism and Jainism. After the Second World War, as a result of its use in the flag of Nazi Germany, its use in the West is the subject of litigation.

Cu plecaciune in fata lu' Wikipedia