sâmbătă, 15 noiembrie 2008

Seara buna! :)

Am sa dau din casa si am sa spun ca am fost mustrati ca nu suntem prea activi pe blog, drept pentru care.. iata-ma aici:). Recunosc ca nu am avut nici timpul si nici dispozitia necesara pentru a scrie. Intentionam sa las povestitul pentru atunci cand vom fi deja acolo, dar am sa urmez sfatul lui Stefan si am sa va pun la curent cu cateva lucruri de care ne-am izbit inainte de voiaj. Poate ca va intrebati cum e sa fii singura fata intr-un grup de 5 baieti... nu mi-am creat foarte multe complexe din aceasta cauza( desi am fost acuzata ca as suferi de mania persecutiei :P). Mda, este greu sa pornesti la drum cu alti 5 oameni, dar as spune ca mai degraba datorita caracterelor noastre distincte, decat a diferentelor dintre sexe. Recunosc ca am avut de furca cu baietii la prima discutie serioasa in legatura cu aceasta excursie, deoarece au incercat sa ma puna la curent cu toate dificultatile pe care le voi intampina EU, ca FATA, acolo( aglomeratie, mizerie, cersetori, oameni facandu-si nevoile pe strada, lipsa confortului in hoteluri, ganganii, sobolani etc.). Si normal ca am fost indignata de ceea ce auzeam pentru ca, din punctul meu de vedere, odata ajunsi in India, suntem cu totii in aceeasi oala. Dar ei tot incercau sa ma faca sa inteleg greutatile mele ca FATA si firesc ca m-am simtit ofensata! Asa ca am inceput sa le explic sa nu mai vorbim de problemele pe care le voi intampina EU, ci mai degraba NOI, cu totii, pt ca diareea nu face victime numai printre femei. Acum imi cer scuze pt cuvantul "diaree", dar este o chestiune cat se poate de serioasa, care poate afecta intreaga calatorie a oricaruia dintre noi( sau celor care se incumeta sa ne urmeze exemplul). Mancarea reprezinta o provocare si trebuie sa fim f atenti. Pe langa asta, mai sunt o groaza de lucruri de luat in calcul: ce bei, cum te imbraci, ce comportament adopti pe strada, dar nu numai de mine, ca femeie, ci si de ei, ca barbati. Trebuie sa precizez ca totusi discutiile astea nu se transforma in certuri, ci mai deagraba in dezbateri... in luuungi dezbateri:). Apropo, am mai avut una de curand, insa am de gand sa-l las pe Radu sa-si spuna of-ul si sa va spuna despre ce este vorba. Eu am sa merg la somn acum, pentru ca maine e zi de munca la mine:((. Voua va doresc distractie placuta!! si.. pe curand ;).

3 comentarii:

Anonim spunea...

bravo Anca,keep going...

Anonim spunea...

Apropos de "( aglomeratie, mizerie, cersetori, oameni facandu-si nevoile pe strada, lipsa confortului in hoteluri, ganganii, sobolani etc.)"

Un sfat: nu plecati cu idei preconcepute in India, e posibil sa nu vi se confirme niciuna. Un prieten care a fost deja de doua ori acolo, colindand intreaga Indie din nord si pana la Ocean, in sud, a remarcat curatenia oamenilor simpli, care isi spala (ritualic) singurul schimb de haine in fiecare zi. Da, exista mizerie in India, dar daca ii veti da prea mare importanta, riscati sa pierdeti frumusetea din jurul vostru! Calatorie inteleapta va doresc!

Anca spunea...

Sa stii ca nu te contrazic. Intr-adevar, nu trebuie sa plecam cu idei preconcepute, insa noi am incercat sa luam in calcul atat partile bune, cat si cele mai putin bune( nu iese fum fara foc).. tocmai pentru a nu fi foarte dezamagiti in cazul in care asteptarile noastre ar fi fost mult prea mari. Multumim pentru urare! :)